Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cikkek-Népítélet

2009.10.23

 

1.cikk

Feltámadhat újra az Opel Calibra

A GM-hez tartozó márka állítólag gőzerővel dolgozik a 90-es évek népszerű sportkupéjának feltámasztásán. Az új Calibra legkorábban 2009-ben jelenhet meg a szalonokban.A Calibra gyártásának leállítsa után űr támadt az Opel kínálatában, hiszen aki egy középkategóriás, elegáns kupéra vágyott, annak át kellett ballagnia a konkurenciához. A brit AutoExpress értesülései szerint a német autógyár 2009-ben pótolhatja a hiányt, ekkor jelenhet meg ugyanis legkorábban a - jövőreKép  debütáló - új Vectra alapjaira épülő Calibra, amely külsejét tekintve az idei Genfi Autószalonon bemutatott GTC tanulmányra hajaz majd. A gyár ugyan még nem erősítette meg hivatalosan a Calibra megjelenését, ám az Opel egyik szóvivője azt nyiltakozta, hogy "a GTC koncepció sikere olyan nagy volt, hogy erre lépnie kell a gyárnak". A motorkínálat egyébként a Vectra izmosabb benzin és dízelmotorjaiból fog majd állni, így a benzines kínálat az 1,6 literes turbótól a 2,8-as, 300 lóerős V6-ig terjedhet.

Kép 

 Kép

 

 

 

 

 

2.cikk

Az "új" Opel Calibra Veszprémben készül

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A veszprémi Dolhai Krisztián olyan autót csinált, amelyet kivétel nélkül mindenki megnéz az utcán. Veszprém egyik városrészében, a Dózsavárosban tűnt fel nekünk először az autó. Igazi meglepetés volt! Aztán gondoltunk egyet és az autó után eredtünk.......és a belvárosban utol is értük!

 3.cikk

Népítélet

Opel CALIBRA (1990-1997)

A kormánymű felfogatási pontjai elgyengülnek
Visszahívások vezérműszíj és -tengely miatt
Az összkerekes osztóműve nem túl tartós, drága a javítása
Nehéz, de tartózkodjunk a tuning Calibráktól
Örökölte az A Vectra összes nyűgjét

 Pozitív

 

Nagyszériás Vectra alapokra épített formás, praktikus négyszemélyes kupé, használható csomagtérrel, néhány egész jó motorral

Negatív

Csapnivaló kilátás hátrafelé, elsőkerekesként tapadási gondok, erős alulkormányzottsági hajlam, alig maradt belőle ép - tuning mentes - példány, örökölte a nem épp fényes A Vectra típushibáit.

Értékelés női szemmel is!

 

Összértékelés

3,0

Mit kínál?

4,0

Utastér

Hiába lassan húszéves konstrukció, az utastér koncepcióját tekintve még ma is megállja a helyét. Négy felnőtt számára egész kényelmes elhelyezkedést kínál, a hátsó fejtér is vállalható úgy 1,80-as magasságig. Az A Vectra műszerfala nem valami izgalmas látvány, de a néha felbukkanó két kiegészítő műszer a középkonzolon és a keret nélküli ajtók azért a sportos igyekezet jeleit mutatják.

3,0

Használat

Széles ajtók, viszonylag könnyű bejutás hátra, az alaphelyzetben 300 literes csomagtér 980 l-ig egyszerűen bővíthető támladöntéssel és így a hatalmas nyílást szabaddá tévő, ablaktörlős csomagtérajtónak is köszönhetően, kisebb szállítási feladatok is elvégezhetők. Azért egy praktikusabb ülésállítás jól jönne, meg a kormány is túl magasan áll.

2,0

Berendezés

Az Opel sosem volt híres bőkezű felszereltségéről, és a Calibrát elnézve ez érthető is. Az ABS-en és két légzsákon kívül talán még a szervókormány járt alapból az eladások zömét kitevő alapmotorokhoz. Persze a 4x4-es turbós, vagy a V6-os gazdagabban felszerelve érkeztek, de ez sokszor csak motoros ablakot, alufelnit és klímát jelentett.


Hogy megy?

3,0

Motor

Legjobb a kétliteres 16 szelepes, 150 lóerővel, legerősebb és legdrágábban fenntartható ennek turbós változata, állandó összkerékhajtással, 204 lóerővel. Legtartósabb és leginkább költségkímélő a 115 lóerős szívómotor, a legproblémásabb a 2,5-ös V6-os 170 lóerővel.

3,0

Mozgás

Az alap A Vectra sosem volt egy nagy kanyarhajkurászó, így a valamivel feszesebbre hangolt, de azért alapvetően a kényelem felé tendáló Calibra is inkább orrtolós, a pocsék merevségű karosszéria miatt az ültetett-keményített példányok sem sokkal jobbak. Persze ott a ritka 4x4-es változat, de az is csak egy fokkal semlegesebb.

3,0

Kényelem

Korának, vagyis az 1990-es évek elejének legjobb légellenállású szériamodellje volt, így alapmotorral is bőven megfutotta a 210-et, mindezt egész csendben, kulturáltan. Sajnos bármennyire is átgondolt koncepciója, a Calibrák hamar öregednek, így idővel a legtöbb zörgőssé-hangossá válik, a csodás aerodinamikát pedig a házi spojlerek rendre szétbarmolják. De azért egy közel gyári állapotúval még ma is jó utazni, egyedül a fordulaton kellemetlen hangú sornégy morgását kell megszokni.


Hogy szolgál?

3,0

Ár / költségek

A Calibrák olcsóbbak már nem lesznek, és már csak egyre kevesebb lesz belőlük. Még van választék, kifoghatunk ápolt alap kétliterest, küszöbneon és DTM kipufogó nélkül, alig pár százezerért. Már rég nem az évjárat, hanem az állapot határozza meg a vételárat. A tuningxenonos, porig ültetett példányok csupán tulajaik szerint érnek vagyonokat. A jelszó az érintetlenség!

2,0

Fenntartás

Ha okosan választunk, és megelégszünk egy szívó kétliteressel, sok fölös nyűgtől megkíméljük magunkat. A V6-os eleve betegágy, automatával főleg, és már nem is nagyon megy jobban, a tipikus kulimász Opel váltóval amúgy sem élvezet a munka. A turbós 4x4-es hatgangos váltója gyenge, ráadásul egy vagyonba kerül. Ha nem sportautónak vesszük, jobban járunk.

2,0

Biztonság

Rendben, két légzsák és ABS, esetenként biztonságot növelő összkerékhajtás, de puha karosszéria, hátsó fejtámlák hiánya és melegen elgyengülő fékhatás. Így nem sok babér terem. Csak óvatosan.

 Női szemmel

3,0

Milyen vezetni

Ha kivételesen egy jó állapotú Calibrába sikerül beülnöd, és ha jót akarsz, addig mégy, míg ilyet nem találsz, akkor egész tetszetős kupéhangulat lehet úrrá rajtad. Tervezői utazásra, stílusos megjelenésre szánták, jóllehet tudták, nagyrésze Manta utódként végzi. De ettől, és a szörnyű pontatlan váltótól eltekintve nem olyan rossz vezetni.

3,0

Milyen használni

Kissé nehéz kilátni belőle, főleg előre és hátra, de az ülések egész jók, a csomagtér használható, könnyen hatalmasra bővíthető, hátul is tisztességes helyet kínál, sokáig semlegesen veszi a kanyarokat, kétliteres szívóval takarékos, csupán a futoműhangolás kicsit rázós rossz úton.

2,0

Milyen partner

Nehéz, de nem lehetetlen feladat egy ápolt, karbantartott Calibrát kifogni, és ezt mindenképpen fontos kihangsúlyozni, mert csak így szerezhetsz magad mellé egy legalább megközelítőleg megbízható társat, ám sajnos a felhőtlen együttlét még így sem garantálható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

гидродинамическая очистка труб

(SVSwheenia, 2018.12.07 11:53)

Многие из скважин в результате осуществления восстановительного комплекса событий имеют возможность быть снова введены в текущую эксплуатацию. Тем более что общая стоимость этих выполненных работ в десять раз ниже стоимости непосредственных сооружений.
Гарантировано повышение сбыта водозаборной скважины не менее 30% от имеющегося на момент старта выполненных работ.

В восьмидесяти процентов случаях скважины восстанавливаются до основных данных при введении в текущую эксплуатацию скважины, что по праву считается альтернативой бурения новой скважины.

Сотрудники нашей фирмы по Очистке колодцев, отстойников и Монтажу электрооборудования предлагаем свои услуги всем, как частным так и общественным системам.


SpecVodService - очистка насосной станции
Спецводсервис : <a href=https://svs-samara.ru/kanalizacija/ochistka-kolodcev-otstojnikov/>очистка колодца цена</a>

смотреть мультфильмы в хорошем качестве фиксики

(FrankTes, 2018.11.27 02:01)

Привет! интересный у вас сайт!
Нашел топ базу кино: <b> фильмы россия мелодрамы бесплатно в хорошем качестве </b> <a href=http://inspacefilm.ru/>http://inspacefilm.ru/</a>
Здесь: лучшее фэнтези смотреть онлайн 720 http://inspacefilm.ru/fentezi/ список 2019
Тут: <a href=http://inspacefilm.ru/drama/>смотреть русскую драму в хорошем качестве</a> Лучшие драмы бесплатно список 2019
Тут: Смотреть лучшие документальные фильмы http://inspacefilm.ru/dokumentalnyy/ список 2018
Здесь: http://inspacefilm.ru/newskino/10759-dedpul-prisoedinitsya-k-lyudyam-iks-posle-vtorogo-filma.html <b> Дэдпул присоединится к Людям Икс после второго фильма </b>
Здесь: http://inspacefilm.ru/newskino/2775-obzor-ukrainskogo-boks-ofisa-za-uik-end-29-maya-1-iyunya.html

очистные сооружения ливневых стоков

(wheenia, 2018.11.23 03:09)

В нашей фирме обслуживает скважины, производит Ликвидация скважин на воду.

У нас для вас естьв продажу(услуги) ОБЕЗВОЖИВАТЕЛИ ОСАДКА И УТИЛИЗАЦИЯ, Резервуары и емкости прямоугольные, Мешалки складные под еврокуб, Термическая сушка осадков сточных вод, Линейные колодцы, Коалесцентные модули, Гидроэлеватор, ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Модульные здания, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Очистка промышленных сточных вод (молоко, пиво, спирт, животноводство, прачки т.д.), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнековые питатели, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Сорбционные фильтры, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Компрессоры диафрагменные, ВОДОПОДГОТОВКУ Мембраны и реагенты для осмоса, а также все для автомойки Автомойки на базе флотации.

У нас вы найдете Обратноосмотические системы очистки воды, а также Пескоуловители, мы можем произвести Насосы для скважин. Бурение неглубоких скважин, Инженерные изыскания, Монтаж водоснабжения.

Бурение скважин на воду - <a href=https://gmgd.ru/> Устранение засоров скважин</a>

аварии на очистных сооружениях

(inoxnwheenia, 2018.11.20 12:43)

Наибольшее использование проверенных входе множества лет научно-технических приемов и методов решения проблем очистки Канализационных насосных станций с внедрением технологических и сегодняшних изобретений и достижений.
Обеспечение потребительского качества выпускаемой продукции в согласовании с очень высокими достижениями технологии в данном направлении в случае воплощении указанных выше основ и принципов технической политики.
Доставка товара В Л Л ДЕ Волгоград осуществляется в предельно короткие временные промежутки.
Все изготовленные и сконструированные и готовые и выпущенные и созданные и сделанных и сделанные и произведённые и выработанные детали подвергаются контроль потребительского качества с применением современных точных мерных инструментов (изделий).
Наш завод Е В Е Л Д Алексин непрерывно проводит работу над конечным качеством изгатавливаемой продукции и совершенствует свойства изготавливаемого оборудования,использовав при этом все более новые необычные технические тонкости и методики производства и сборки в Великий Устюг.укажите механические способы очистки сточных вод - <a href=https://meho.tech/>механическая очистка сточных вод видео</a>

сериал воронины онлайн в хорошем качестве

(Hectorbeddy, 2018.11.17 20:29)

Привет! класный у вас сайт!
Нашел русскую базу кино: <a href=http://kinokub.net/>китайские лучшие боевики смотреть онлайн</a>
Тут: исторические фильмы бесплатно в хорошем качестве http://kinokub.net/istoricheskiy/ список 2019
Тут: смотреть бесплатно хорошие криминальные фильмы http://kinokub.net/kriminal/ список 2019
Здесь: <a href=http://kinokub.net/multfilmy/>детские мультфильмы смотреть в хорошем качестве</a> лучшие мультфильмы смотреть онлайн бесплатно список 2019
Тут: http://kinokub.net/drama/11297-povar-imperatora-tenno-no-ryoriban-sezon-1-2015.html <b> Смотреть Повар императора / Ten'n^o no Ry^oriban (Сезон 1) (2015) онлайн бесплатно </b>
Тут: <a href=http://kinokub.net/news/14515-avtor-amerikanskih-bogov-adaptiruet-fentezi-gormengast.html> Автор «Американских богов» адаптирует фэнтези «Горменгаст» </a> Автор «Американских богов» адаптирует фэнтези «Горменгаст»
Здесь: http://kinokub.net/semeynyy/8784-shpion-po-sosedstvu-the-spy-next-door-2010.html

лучшие ужасы 2018 смотреть онлайн

(Tommiehek, 2018.11.17 06:36)

Привет всем! интересный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <b> эротика фильмы онлайн новинки лучшее </b> <a href=http://kinovalenok.tv/>http://kinovalenok.tv/</a>
Здесь: смотреть лучшие фильмы фэнтези http://kinovalenok.tv/fentezi/ список 2019
Тут: лучшие русские драмы онлайн http://kinovalenok.tv/drama/ список 2018
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/dokumentalnyy/>документальные фильмы смотреть онлайн бесплатно в хорошем</a> документальные фильмы скачать бесплатно в хорошем качестве список 2019
Тут: http://kinovalenok.tv/vestern/1228-absolyutnoe-vtorzhenie-high-plains-invaders-2009.html <b> Смотреть Абсолютное вторжение / High Plains Invaders (2009) онлайн бесплатно </b>
Тут: http://kinovalenok.tv/news/8903-netflix-vylozhit-onlayn-svoy-dokumentalnyy-film-o-evromaydane.html

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Facebook
Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 104753
Hónap: 373
Nap: 86